Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ "SEA DIAMOND".

ΔΕΙΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=77892

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΑΔΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΡΑΞΙΑΣ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΝΕΛΚΥΣΗΤΩΡΑ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

ΩΡΑ 1 ΜΕΣΗΜΕΡΙ:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΘΗΝΙΟΥ-ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΤΕΛΕΣΕ THN ΠΑΡΑΚΑΤΩ EYΧΗ YΠΕΡ ΑΝΕΛΚΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΕΡIΟΧΗΣ ΤΗΣ KAΛΝΤΕΡΑΣ:
Κύριε ό Θεός ήμών, ή προ των αιώνων τώ Θεώ καί Πατρί συμπαρεδρεύουσα Σοφία, ό κτίσας τόν ανθρωπον ίνα δεσπόζη των ύπό Σου γενομένων κτισμάτων καί διέπη τόν κόσμον έν όσιότητι καί δικαιοσύνη, ό κατασκευάσας βουλήν καί γνώσιν, ό διά της Σης φιλανθρωπίας οίκονομήσας τήν σωτηρίαν του γένους των άνθρώπων καί άγιάσας τήν βροτείαν φύσιν, εξαπόστειλον τήν άνωθεν σοφίαν. ίνα φωτίση καί διδάξη τούς άρμοδίους φορείς όπως προβώσιν εις τήν άνέλκυσιν του πρό ένός έτους βυθισθέντος εν τη περιoχή της Καλδέρας πλοίου.'Ιδού, Κύριε,συνηγμένοι επί τό αυτό, συντετριμμένοι καί τεθορυβημένοι οί άρχοντες καί ό λαός της νήσου Θήρας, έν ένί στόματι καί μια Kαρδία, παρακαλούμεν καί ίκετεύομεν διά τήν απομάκρυνσιν καί άπαλλαγήν από πάσης ακαθαρσίας καί μολυσμού καί διά τήν περιβαλλοντικήν αποκατάστασιν του νησιωτικου ήμών συμπλέγματος. Δός, πανάγαθε Κύριε, ταχείαν τήν λύσιν καί τήν ανακούφισιν έκ της ένσκηψάσης ήμίν δεινής συμφοράς. Έπάκουσον ήμών των ταπεινών δούλων Σου δεομένων τής Σης ευσπλαχνίας. ΠρόΦθασον καί λύτρωσε ήμας 'ίνα μή περιέλθη εις κίνδυνον ή πολύτιμος ύγεία ήμών καί των τέκνων ήμών . Εύ γάρ ει ή πηγή της ΣοΦίας καί της γνώσεως, ό μόνος συμπαθής καί Φιλάγαθος Δεσπότης, .καί Σοί τήν δόξαν, εύχαριστίαν καί προσκύνησιν άναπέμπομεν σύν τω Πατρί καί τω Άγίω Πνεύματι, νϋν καί αεί καί εις τούς αιώνας τών αιώνων. Αμήν.

ΩΡΑ 2 ΜΕΣΗΜΕΡΙ
ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΚΑΛΝΤΕΡΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ, ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΕΜΒΟΥΧΩΝ ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΟΚΑΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ, ΜΕ ΣΥΡΙΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑΡΙΑ, ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ "SEA DIAMOND" ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ .

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ:- ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ SOS ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ- Ε.ΕΝΩΣΗ- ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ:
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΘΗΡΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΤΟ "SEA DIAMOND" ΑΝΕΛΚΥΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΘΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.
1/4/2008
-Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ -

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΚΕΙΜΕΝΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα που συνέβη το ναυάγιο του Κ/Ζ Sea Diamond, προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό:Α। Ζωγραφικής για τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της Σαντορίνης με θέμα το ναυάγιο।Β। Συγγραφής δοκιμίου περιβαλλοντικού προβληματισμού ή επιστολής διαμαρτυρίας για το Εννιαίο Λύκειο, ΤΕΕ, ΙΕΚ και ΕΠΑΛ Θήρας। Τα έργα των μαθητών θα πρέπει να συγκεντρωθούν ανά Σχολείο και να έχουν παραδοθεί έως την Μ. Τρίτη 22 Απριλίου 2008, στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στο Εμπορείο. Αφού αξιολογηθούν από αρμόδιες επιτροπές, θα βραβευθούν τα τρία καλύτερα ανά βαθμίδα εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια) σε ειδική εκδήλωση στην οποία και θα παρουσιαστούν. Τα κείμενα και οι ζωγραφιές των μαθητών που θα βραβευθούν θα χρησιμοποιηθούν ως υλικό για την έκδοση καλαίσθητου φυλλαδίου το οποίο θα αποσταλεί στους Πολιτειακούς παράγοντες και σε όλους γενικά τους φορείς που εμπλέκονται στο πάγιο αίτημα των Θηραίων για ανέλκυση του κουφαριού του ναυαγισμένου πλοίου από το βυθό της Καλδέρας.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλ. 6973 379 949.