Τρίτη 15 Απριλίου 2008

"ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΛΚΥΣΗ, Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΤΡΕΨΙΜΗ" δηλώνει ο Πρόεδρος του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. κος. Γ. ΧΡΟΝΗΣ !

http://actionforsantorini.blogspot.com/

Με ικανοποίηση αναδημοσιεύουμε στο Blog μας τη δήλωση του Προέδρου του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. κ. Γεωργίου Χρόνη, σε απόσπασμα από τη συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στη δημοσιογράφο Ολυμπία Λιάτσου.
Είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους με τι δηλώσεις τους παραπλανούν την κοινή γνώμη με δήθεν πράσινα διαβατήρια και απενεργοποίηση τοξικών ρύπων!

Εάν η ηγεσία του ΥΕΝΑΝΠ αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποδεχτούν αυτές τις απόψεις και δεν προχωρήσουν σε άμεση ανέλκυση, είναι βέβαιο ότι σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό δίκαιο, η Ελλάδα θα παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο και αυτό εκτός των άλλων, θα αποτελεί βεβαίωση περιβαλλοντικής ανευθυνότητας στο βιογραφικό τους.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Τρίτη 15 - 04 - 2008.

Ο ρόλος σας στον χώρο της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας;
«Είναι σημαντικός, γιατί μας τον ανέθεσε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ετσι, μέσα από το 6ο Πλαίσιο της Ε.Ε. για τη Θαλάσσια Ερευνα των Οικοσυστημάτων και τις Κλιματικές Αλλαγές, βρέθηκε το ΕΛΚΕΘΕ να συντονίζει το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Είναι σαφώς μια αναγνώριση για τη χώρα».

Κληθήκατε πέρυσι στο ναυάγιο του «Sea Diamond»...
«Το ΕΛΚΕΘΕ κλήθηκε να συμμετάσχει στις έρευνες για την ανεύρεση του "μαύρου κουτιού" και να προχωρήσει στην επισκόπηση του ναυαγίου μέσω λεπτομερούς βιντεοσκόπησης. Πραγματοποιήσαμε επιτυχώς το όλο έργο. Σήμερα μάς οφείλει ακόμη το ΥΕΝ τις δαπάνες της όλης επιχείρησης, χωρίς να διερωτάται κανείς πού βρέθηκαν τα χρήματα αυτά (82.000 Α) για να πραγματοποιήσουμε την επιχείρηση».

Η ρύπανση είναι ορατή?
«Το ναυάγιο βρίσκεται σε μια θέση επικίνδυνη σε ό,τι αφορά την ισορροπία του. Η κλίση του πυθμένα είναι πολύ μεγάλη και με τον πρώτο σεισμό θα φύγει προς το βάθος της Καλντέρας, με ανυπολόγιστη περιβαλλοντική ζημιά. Χρειάζεται απάντηση εδώ και τώρα. Ενα μεγάλο μέρος των καυσίμων διέρρευσε και περισυλλέχθηκε τις πρώτες ημέρες. Η διαρροή του υπόλοιπου γίνεται σταδιακά. Την παρακολουθούμε. Βραχυπρόθεσμα, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος δεν είναι ορατή. Μακροπρόθεσμα, εάν δεν γίνει η ανέλκυση, η όλη κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Γ.ΧΡΟΝΗ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Τρίτη 15 - 04 - 2008.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=72871056