Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Σιωπή από το ΕΛΚΕΘΕ για τις μελλοντικές επιπτώσεις του Sea Diamond.

Ο τόπος του ναυαγίου τον Απρίλιο του 2010!
Λόγω των υποθαλάσσιων ρευμάτων τα πετρελαιοειδή αναδύονται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τι γίνεται με τις αόρατες ρυπογόνες και πλέον επιβλαβείς ουσίες που καθημερινά διαρρέουν?
Να φύγει το τοξικό απόβλητο από την Καλντέρα
.
Ενώ παραμένει άγνωστο στους πολίτες το περιεχόμενο του επίσημου Green Passport, το ΕΛΚΕΘΕ συνεχίζει να σιωπά για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες στο θαλάσσιο περιβάλλον από το Ναυάγιο Sea Diamond.

Άραγε αυτό δηλώνει αδυναμία ή, αδικαιολόγητη εμμονή στις υπάρχουσες μετρήσεις? Μετρήσεις οι οποίες γίνονται όργανα απενοχοποίησης του ναυαγίου, από ασυνείδητη μερίδα του Τύπου. Όμως στη συνείδηση των πολιτών το Sea Diamond είναι ένα τοξικό σκουπίδι πεταμένο στη μοναδική στο κόσμο, Καλντέρα μας.

Οι άλλες ανθρωπογενείς αιτίες της περιβαλλοντικής διαταραχής, όπως είναι τα αστικά λύματα και οι κινήσεις των πλοίων στην ευρύτερη περιοχή, δεν ακυρώνουν την καθημερινά αυξανόμενη ρύπανση που διαχέεται, διαρρέει και αναδύεται. Επίσης η συνυπευθυνότητα της ρύπανσης και από άλλες ανθρωπογενείς αιτίες, δεν απαλλάσσει το κράτος από την υποχρέωση και την ευθύνη της άμεσης ανέλκυσης του ναυαγίου.