Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Θ.Δρίτσας - Γ.Τσιρώνης: Επισπεύδουν την ανέλκυση του ναυαγίου Sea Diamond


Την επίσπευση και ολοκλήρωση των ενεργειών, για την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond αποφάσισαν στη διάρκεια σύσκεψης.
Oι Αναπληρωτές Υπουργοί Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης,με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα ΥΠ.Ο.Υ.Ν.Τ. Γιάννη Θεοτοκά, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Υπουργείων.
Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, το οποίο έχει την κατά νόμο αρμοδιότητα, η εκ νέου διεθνής προκήρυξη πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την ανέλκυση του ναυαγίου προς εταιρείες και οργανισμούς που εξειδικεύονται στις σχετικές εργασίες, καθώς και ο προσδιορισμός των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν, για τη δέσμευση των εταιρειών/νομικών προσώπων που έχουν τη νομική ευθύνη ότι θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, για την ολοκλήρωση της απορρύπανσης και την ανέλκυση του ναυαγίου.
«Τα συναρμόδια Υπουργεία, θα παράσχουν κάθε δυνατή υποστήριξη στην υλοποίηση αυτής της διαδικασίας. Παράλληλα, αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας των δύο Υπουργείων μεταξύ τους και με το Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο τον διαρκή συντονισμό πρόσθετων δράσεων, οι οποίες αποφασίστηκαν και θα ανακοινωθούν μόλις δρομολογηθούν» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΥΝΑ.
«Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εξετάστηκε η πρόοδος που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα σε σχέση με την ανέλκυση, έγινε ενημέρωση και εκτενής συζήτηση των διαστάσεων του θέματος, καθώς και του ζητήματος της αρμοδιότητας για την ενεργοποίηση και επίσπευση των σχετικών διαδικασιών».

Toυ Μηνά Τσαμόπουλου
http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/nautilia/item/245290-th-dritsas-g-tsironis-epispeidoun-g-tin-anelkisi-tou-naiagiou-sea-diamond